Rosa Solbes

(Alacant) A principis dels anys 70 va treballar a Primera Página i La Marina, dues publicacions progressistes. També a La Verdad i a Ciudad de Benidorm. En 1974 s’estableix a València per treballar com redactora del setmanari econòmic ‘Valencia Fruits’, que va compaginar amb la corresponsalia de ‘La Verdad’ i col·laboracions en ‘Ya’. També formava part del Consell de Redacció de Cal Dir, col·laborava amb una columna fixa sobre feminisme a la revista Saó i va dirigir el setmanari progressista ‘Dos i Dos’; posteriorment, ja en la dècada dels 80, fou cap de reportatges de ‘Valencia Semanal’, delegada d’’Interviú’, ‘El Periódico de Catalunya’ i ‘Tiempo’. Els anys 1980, 1981 i 1982 va ser la responsable d’informació política, reportatges, suplements i local (successivament) de ‘Diario de València’. Des de 1983 al 86, va treballar com a cap de programes de Radiocadena, i a continuació redactora-presentadora d’informatius en TVE. En ambdós mitjans va dirigir i va presentar durant anys els primers programes amb temàtica feminista: ‘Entre nosotras’ i ‘La otra mitad’. L’any 1989 fou la primera directora de Ràdio 9. Posteriorment va ocupar el càrrec de cap de premsa de la Conselleria de Cultura. Els últims anys ha estat redactora i editora d’informatius del centre territorial de TVE i columnista habitual de ‘El País’.

Des de fa anys és col·laboradora habitual de les Universitats de València i Castelló en cursos i seminaris sobre gènere i comunicació, i forma part de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes a més del Consell de Cultura de la UGT-PV i de la Comissió Assessora de Polítiques d’Igualtat de la Universitat de València.

Ha escrit diversos llibres sobre l’actualitat, com autora i coautora, un d’ells sobre les dones i el poder polític (‘Dones valencianes, entre el voler i el poder’). El seu darrer llibre és ‘Matilde Salvador. Converses amb una escriptora apassionada’ (Tàndem). Ha format part de les directives de diferents associacions cíviques i ha presidit la Unió de Periodistes Valencians durant 4 anys. Actualment és covicepresidenta de Valencians pel Canvi.

Ha estat distingida amb el Premi Llibertat d’Expressió (Unió de Periodistes), Clara Campoamor, el de la UGT i el Sor Isabel de Villena.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s